LESKOVAČKI NARODNI MUZEJ PRIKLJUČIO SE AKCIJI OBELEŽAVANJA SVETSKOG DANA TURIZMA

Iz ove ustanove kulture saopštavaju da će u ponedeljak na sam Svetski dan turizma, kao i u utorak 28. ovog meseca rad u potpunosti biti prilagođen posetiocima.

Ulaz u Narodni muzej biće slobodan i besplatan tako da će posetioci moći da pogledaju postavku „Vremeplov leskovačkog kraja“, u okviru koje se nalazi i mnoštvo digitalnih pratećih sadržaja poput Virtuelne realnosti, kao i aplikacije „Leskovac Srpski – Mančester“.

Na ovaj način posetioci mogu putovati kroz vreme i prošetati ulicama starog Leskovca. Za one posetioce koji vole prošlo vreme biće priređena i postavka  u Gradskoj kući gde se može videti način uređenja porodične kuće s kraja 19. i početka 20. veka.

Svoja vrata otvoriće i Tekstilni muzej u Strojkovcu gde su izložene originalne mašine i razboji koji su označili početak industrijalizacije ovog kraja.

Ova dva dana posetioci mogu iskoristiti i za posetu arheološkom lokalitetu Caričih grad koji datira iz 6. veka i predstavlja svojevrsni primerak arhitekture tog doba”.

Pored ovih sadržaja posetioci će moći da pogledaju i izložbe „Svetlopisi vremena – Leskovac i njegovi ljudi 1878-1941“ i „Kultura sećanja: Кo ne pamti iznova proživljava“.

Sve ove sadržaje građani mogu obići u pratnji vodiča, ali i uz pomoć posebne mobilne aplikacije „Cultural Places” koja omogućava samostalnu posetu muzeju uz pomoć audio vodiča koji je višejezičan.

NARODNI MUZEJ LESKOVACSvetski dan turizma