Leskovački Narodni muzej proglašen mizejom godine i dobio je nagradu „Mihailo Valtrović“

Leskovački Narodni muzej proglašen je muzejom godine i dobio je nagradu „Mihailo Valtrović“ koju Muzejsko društvo Srbije dodeljuje muzejskim radnicima i ustanovama, takođe dobitnik je i priznanja „Muzej za 10“ kao jednom od najuspešnijih učesnika u istoimenoj manifestaciji.

Tim povodom gradonačelnik Goran Cvetanović za upošljenike ove ustanove kulture na čelu sa direktorkom Mirom Ninošević priredio je prijem u svečanoj sali grada.

,,Nagrada ,,Mihailo Valtrović“ Narodnom muzeju u Leskovcu je dodeljena tri puta, prvi put 1986. godine, zatim 2015. godine za novu stalnu postavku Vremeplov leskovačkog kraja i izložbu Jug Srbije u Velikom ratu.Ove godine na Svečanoj skupštini Muzejskog društva Srbije, koja je održana u petak, 17. maja 2019. godine u Čačku, Narodnom muzeju u Leskovcu je uručena još jedna, treća po redu nagrada „Mihailo Valtrović“, kazala je direktorka Narodnog muzeja Mira Ninošević.

 „Pre svega, želim da vam iskreno i od srca čestitam na osvojenoj nagradi. Grad je ponosan na Narodni muzej, ponosan na sve vas koji ste doprineli tome da naš čuvar kulturne baštine iz godine u godinu bogati svoju kolekciju uspeha, nagrada i priznanja, i da i ove godine bude proglašen MUZEJOM GODINE i dobije nagradu „Mihailo Valrović“, kazao je gradonaečnik Cvetanović.

Narodnom muzeju u Leskovcu uručeno je priznanje i  “Muzej za 10” kao jednom od najuspešnijih učesnika u manifestaciji Muzeji za 10 za 2018.godinu.

Za svojih sedam decenija postojanja, Narodni muzej u Leskovcu ponosni je nosilac preko 150 nagrada i priznanja.