LESKOVAČKO PREDUZEĆE KOMUNALAC JEDNO JE OD NAJUSPEŠNIJIH U LESKOVCU

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je danas u pratnji saradnika nastavio obilazak javno komunalnih preduzeća i posetio zaposlene i rukovodstvo JKP Komunalac.

Nakon obilaska kancelarija i razgovora sa zaposlenima upriličena je konferencija za medije.

U svom obraćanju gradonačelnik je govorio o važnoj ulozi Komunalca u društvu zbog poslova za koje je zaduženo ovo preduzeće. Podsetio je na period lošeg finansijskog poslovanja i govorio o investicijama koje su doprinele poboljšanju stanja:

„U Komunalcu smo prilikom preuzimanja odgovornosti, kako je podvukao Cvetanović zatekli nagomilane dugove prema dobavljačima, devet neisplaćenih zarada zaposlenima, dugovanja prema svim javnim preduzećima i ustanovama, a danas se sve obaveze isplaćuju u zakonom predviđenom roku, što je, kao i finansijska stabilnost, jedan od preduslova za normalno funkcionisanje i kvalitetno Pružanje usluga. Samo u prethodnoj godini Komunalcu smo isplatili 241.648.449 dinara, odnosno preko 2 miliona evra. Pored toga značajna sredstva, 160 miliona dinara, više od milion evra, uloženo je u podizanje nivoa tehničke opremljenosti.
Gradonačelnik Cvetanović je iskoristio današnju posetu da građanima uputi apel za doprinos očuvanju životne sredine, kazao da se zajedničkim snagama mora raditi na tome kroz edukaciju, uređenje, ali i kroz kaznene metode.

Direktor JKP Komunalca Vladimir Sinadinović je uputio veliku zahvalnost gradonačelniku za svu podršku i ulaganja u prethodnim godinama i istakao da će preduzeće prema dosadašnjim finansijskim projekcijama 2022. godinu završiti sa pozitivnim finansijskim rezultatom u procenjenom iznosu od 978.000 dinara i da je to osma uzastopna godina kako posluju pozitivno, govorio je o radu u 2022. godini i o planovima za 2023.

On je kao najvažniju najavio izgradnju Postrojenja za kontrolisano upravljanje ostacima životinjskog porekla pored Azila za životinje zahvaljujući kojem će se ostaci životinjskog porekla odlagati ekološkim putem.Sinadinović je kazao da se planira i proširenje kapacitata prihvatilišta u Željkovcu.

Što se tiče investicija koje se odnose na pogrebnu službu, i ove godine iz subvencija iz budžeta grada biće uređene staze na Svetoilijskom groblju. On je iskoristio priliku i da kaže da je u toku postupak eksproprijacije dodatnih parcela za proširenje Svetoilijskog groblja. Predmet je trenutno u ministarstvu finansija, a očekivanja su da ćemo biti dobijene pozitinve ocene do kraja meseca i stim u vezi okončaće se ovaj postupak.
Sinadinović je pomenuo i kućice koje su širom grada postavljene za pse kako bi mogli da provedu zimske mesece u toplijim uslovima, najavio nabavku pokretnih toaleta i mašine za uklanjanje žvaka.On je rekao da preduzeće nije menjalo cene od 2015 i da će javnost biti na vreme obavešena ukoliko do toga dođe.

JKP "Komunalac"