LESKOVČANI ĆE DAN I PO BITI BEZ VODE 19. I 20. OKTOBRA

Zbog radova na sanaciji havarije na glavnom potisnom cevovodu FI 1000, u sredu 19.10.2022. sa početkom u 07h do 12h narednog dana u četvrtak 20.10.2022, odnosno do završetka radova, doći do prekida u vodosnabdevanju stanovnika na užoj teritoriji grada Leskovca, kao i perifernih naselja koja su priključena na javni vodovod, kazao je na pres konferenciji u JKP  Vodovod direktor ovog preduzeća Staniša Ristić.

On je dodao da vodu osim Leskovca neće imati Donja Jajna, Šišince i Rudare, Ančiki, Bratmilovce, Bobište, Mrštane i Кumarevo, Priboj, Zalužnje i Živkovo, Navalin i Bogojevce, Čifluk Mira, Vinarce, Donje Stopanje, Milanovo, Belanovce, Кarađorđevac, Dušanovo, Petrovac, Podrimce i Кaštavar, Gornje Stopanje, Turekovac i Gornje Sinkovce.

JКP Vodovod apeluje na korisnike da zahvate vodu dan ranije u utorak, za osnovne životne potrebe, da sve javne ustanove, vrtići, škole, bolnice i ostali zdravstveni centri kao i starački domovi  takođe obezbede vodu za piće svojim korisnicima,da svi privredni subjekti prilagode proces proizvodnje novonastalim okolnostima na dan najavljenog isključenja vode.

Kako je istakao Ristić u cilju vodosnabdevanja na teritoiriji grada biće raspoređene tri cisterne, jedna koja će biti stacionirana u krugu leskovačke Opšte bolnice i dve koje će kružiti gradom i sukcesivno biti na raspolaganju građanima.

Kako je rekla tehnički direktor JKP Vodovod Vanja Kuzmanović vreme popravke zavisiće od obima havarije, a nakon toga će se sukcesivno puštati voda u sistem.

Iz Vodovoda poručuju da očekuju maksimalnu saradnju i razumevanje svih korisnika, zbog najavljenog isključenja vode, a sve u cilju popravke havarije na glavnom potisnom cevovodu kojim se grad Leskovac snabdeva vodom za piće.

Od trenutka prekida vodosnabdevanja, zbog radova na sanaciji havarije na glavnom potisnom cevovodu, pa do dobijanja potvrde od strane Zavoda za javno zdravlje Leskovac, voda u Leskovcu i okolini neće biti za piće.

Nakon puštanja vode u mrežu ona se može koristiti za sanitarne i tehničke potrebe, kažu u  Vodovodu, a ovo preduzeće obavestiće naknadno potrošače o upotrebi vode kada Zavod za javno zdravlje bude proverio bakteriološku ispravnost vode.