LESKOVCU PONOVO PRIPALO PRIZNANJE ZA PRISTUPAČNOST

Zaštitnik građana je lokalnoj samoupravi grada Leskovca ponovo dodelio priznanje za doprinos razvoju svih oblika pristupačnosti. Juče je u Beogradu održana dodela ovih priznanja, a Leskovcu je pripala povodom rekonstrukcije zgrade Centra za socijalni rad koja je pored uređenja fasade i unutrašnjosti obuhvatila postavljanje rampe i lifta za osobe za invaliditetom.

????????????????????????????????????

Podsetimo, rekonstrukcija vredna 44 miliona dinara završena je jula 2019. godine i zahvaljujući izvedenim radovi osobe sa invaliditetom mogu da posete Centar, što nisu mogle od osnivanja ove ustanove.

????????????????????????????????????

Zaštitnik građana Zoran Pašalić je u uvodnom obraćanju tokom dodele nagrada gradovima, opštinama i gradskim opštinama koje su najviše doprinele razvoju svih oblika pristupačnosti u 2019. godine istakao da se osobe sa invaliditetom svakodnevno suočavaju sa preprekama pri kretanju, korišćenju javnog prevoza, kao i ostvarivanju prava na informisanje i komunikaciju.

????????????????????????????????????

Pašalić je naglasio da je u svom radu primetio da su neretko nepristupačne upravo ustanove i institucije kojima građani treba da pristupe kako bi ostvarili svoja elementarna prava, kao što su centri za socijalni rad, domovi zdravlja, filijale i ispostave RF PIO, opštinske/gradske uprave i dodao da na to stalno ukazuje nadležnim organima.
U ime grada Leskovca priznanje je primio Žarko Bogatinović, narodni poslanik.