MALI MATURANTI NA PODRUČJU ŠKOLSKE UPRAVE LESKOVAC VEOMA USPEŠNO POLOŽILI ZAVRŠNI ISPIT

Polaganje završnog ispita proteklo je u savršenom redu i uz punu kontrolu koju su sprovodili dežurni nastavnici u matičnoj školi i supervizori, odnosno profesori srednjih škola.

Kako je naglasila načelnica Školske uprave Leskovac Marina Ilić tokom vikenda osmaci su u matičnoj školi popunjavali listu želja, 9. jula biće poznati konačni rezultati testa, a već 11. jula osmaci će moći da se upišu u željenu školu.

Ona je dodala da mesta za upis ima dovoljno jer ove godine na teritoriji Jablaničkog okruga 1.901 učenik je završio osmi razred, a ukupno ima 2.133 mesta. Učenici koji iz opravdanih razloga nisu izašli na test juna to mogu učiniti u avgustu.

Načelnica Školske uprave Marina Ilić ističe da su najveće interesovanje osmaci pokazali za Medicinsku, Ekonomsku, Trgovinsko ugostiteljsku i Tehničku školu, kao i za jezički i prirodno matematički smer Gimnazije.

Ove godine dosta se vodilo računa o potrebama tržišta rada, a upisni plan rađen je u saradnji lokalnih samouprava, Privredne komore Srbije i privrednih subjekata, tako da je u punoj meri uzet u obzir dualni obrazovni koncept.

Kako je zaključila Ilićeva tip zadataka na završnom ispitu bio je lakši nego na probnom testu jer su oni  bili na bazi zaokruživanja, tako da su prilagođavani učenicima koji su i ovu školsku godinu pohađali na specifičan način usled pandemije koronavirusa.

Školska uprava Leskovac