MATURANTI TEHNIČKE ŠKOLE U BOJNIKU IZVELI SU DANAS SVOJ PLES

Maturski ples izveden je na Trgu u Bojniku koji je bio u znaku mladosti i odličnog raspoloženja, ali i radosti što se privodi kraju srednja škola i započinje jedno novo razdoblje u životu učenika.

Muzičko plesne tačke bile su u znaku valcera koji je obavezni deo plesa koji se izvodi u čitavoj Evropi.

„Mladost je uvek znala i još uvek zna kako je lako pokrenuti svet“, a ovu sentencu potvrdile su i ritmički precizno tačne muzičke tačke.

Svoj nastup bojnički maturanti završili su našim tradicionalnim kolom.

 

Profesor fizičkog vaspitanja Miroslav Panić koji je sa maturantima uvežbavao ovaj ples nije krio zadovoljstvo što su učenici ozbiljno shvatili svoj zadatak, a posebno je istakao činjenicu da je Bojnik jedini grad u Jablaničkom okrugu i jedan od retkih u južnoj Srbiji u kome je izveden maturski ples. Na ovaj način, kako naglašava Panić maturanti iz Bojnika svrstali su se u red maturanata iz cele Evrope koji su odigrali svoj ples i na taj način doprineli negovanju evropskih, ali i naših vrednosti posebno prezentujući naše narodno kolo.

Koreografiju maturskog plesa zajedno sa profesorom Panićem radile su i profesorke Milena Todorović i Milena Babić. Pripreme za ples trajale su mesec dana.

Ples je izveden uz veliku podršku lokalnog rukovodstva, a mi dodajemo da Bojnik može biti ponosan na ove mlade ljude koji su uneli danas energiju i entuzijazam i pokazali da su oni budućnost pustorečkog kraja.