Međunarodna izložba pasa rase rotvajler u Leskovcu

Prva Međunarodna izložba pasa rase rotvajler u Leskovcu na kojoj se očekuje preko 160 pasa ove vrste održava se danas i sutra u organizaciji Rotvajler kluba Jug Srbije u saradnji sa Kinološkim društvima Leskovac i Vlasotince i po odobrenju Kinološkog saveza RS na gradskom stadionu Dubočica.

Rotvajler vikend u Leskovcu okupio je pse iz zemlje i regiona, Grčke, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Rumunije, Bugarske i Nemačke, a o značaju ove međunarodne izložbe govori podatak da prisustvuju veoma cenjene kinološke sudije, kazao je predsednik Rotvajler kluba Jug Srbije koji okuplja preko 80 članova, Branislav Nikolić.

Održavanje ove međunarodne izložbe je podržao grad Leskovac, a sve učesnike i goste pozdravio je član Gradskog veća Vladimir Branković.

Dvodnevna međunarodna izložba pasa rase rotvajler u Leskovcu je pionirski poduhvat, ali s obzirom na činjenicu da je Leskovac u staroj Jugoslaviji slovio za grad koji gaji šampione, očekuje se da ova manifestacija preraste u tradiciju, ističu organizatori.