Mehanizacija četiri komunalna preduzeća iz Leskovca i Grdelice prezentovana na delu zaobilaznice oko Leskovca

Kamioni za odvoz smeća,cisterne, čistilice, utovarivači, dostavna vozila i druga mehanizacija četiri komunalna preduzeća iz Leskovca i Grdelice prezentovana su danas  na delu zaobilaznice oko Leskovca.

Cilj ove akcije bio je da se pokaže da grad ima resurse za održavanje javne higijene. Ukupno je izloženo trideset jedno vozilo, a reč je kako je konstatovano o najsavremenijoj tehnici.

Lokalna samouprava, kako je ovom prilikom kazao gradonačelnik dr Goran Cvetanović brine o svojim sugrađanima i o svim segmentima važnim za njihov život i rad, dok su kako je dodao javno komunalna preduzeća postala servis građana.On je izneo podatak da su u tim javnim preduzećima mašine bile stare i po 30 do 50 godina , što je u znatnoj meri onemogućavalo rad. U tri preduzeća kojima upravlja grad za kratko vreme nabavljena su 22 nova vozila i mehanizacija za šta je uloženo 156,8 miliona dinara.

 Cvetanović je zaključio da je zadatak lokalne samouprave da javna i javno komunalna preduzeća u gradu finansijski ojačaju i posluju na tržišnim principima što je do sada uspelo u leskovačkom Vodovodu, Toplani, Komunalcu, a na dobrom putu  je i JKP Grdelica.

Gradonačelnik je zahvalio i austrijskoj firmi PWW koja je veoma zaslužna za održavanje javne higijene u gradu sa svojih 9 savremenih vozila u vrednosti od 1.130.000 dinara.
Posle konferencije sve mašine s radnicima otišle su da čiste deponiju u Vinarcu i kanale u blizini.