Мemorijalna utakmica u kasarni ,,Vojvoda Petar Bojović“

Povodom obeležavanja 20 godina od stradanja dela pripadnika 549. Motorizovane brigade u NATO agresiji nad Savezonom republikom Jugoslavijom, u kasarni Vojvoda Petar Bojović u Donjem Sinkovcu, odigrana je memorijalna utakmica između Fudbalskog kluba Dubočica i pripadnika 3. Centra za obuku Vojske Srbije.

Neposredno pred odigravanje utakmice u Bogoslužbenom prostoru Trećeg Centra za obuku Vojske Srbije u prisustvu sveštenstva leskovake Saborne crkve, pripadnika vojske, kolega i porodice poginulog pripadnika 549 Motorizovane brigade kapetana Bojana Denića održan je pomen i molitva za sve pripadnike ove brigade koji su dali ono najvrednije što su imali život braneći svoju zemlju od neprijatelja kako bismo mi danas bolje živeli.

Vojska Srbije svoje ljude nikad ne zaboravlja ni žive, a ni one koju su poginuli i dali najvrednije svoj život, kazao je komandant kasarne Vojvoda Petar Bojović pukovnik Slađan Cvetković.

Ovaj dan posvećen je Obilićima modernog doba, posvećen je sećanju na 68 heroja 549. Motorizovane brigade koji su izgubili svoje živote za srpstvo od kojih 6, 1998. гodine,a  62. pripadnika 1999. godine.

Memorijalna prijateljska utakmica između Fudbalskog kluba Dubočica i pripadnika Trećeg centra za obuku Vojske Srbije kasarne Vojvoda Petar Bojović, koji nastavlja tradiciju 549. brigade završena je nerešenim rezulatom 3:3.