Mihajlovićeva: Dve milijarde dinara za puteve u Jablaničkom okrugu

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, posetila je zajedno sa ministrom omladine i sporta Vanjom Udovičićem opštinu Medveđa i sa načelnikom Jablaničkog okruga i predsednicima lokalnih samouprava Leskovac, Medveđa, Bojnik, Lebane, Vlasotince i Crna Trava održala sastanke na temu ulaganja u putnu infrastrukturu, kao i sprovođenja zakona iz resora Ministarstva.

“Ove godine uložićemo dve milijarde dinara u putnu infrastrukturu Jablaničkog okruga. Razgovarali smo ne samo o realizovanim i planiranim projektima, već i o svemu onome što je od značaja za kvalitetan život meštana. Jedna od tema bila je i primena zakona o ozakonjenju i planiranju i izgradnji, jer bez toga nema razvoja infrastrukture. Opština Medveđa je odličan primer za sve ostale jer je iznad republičkog proseka po brzini izdavanja građevinskih dozvola i ozakonjenja objekata”, rekla je ona.

Mihajlovićeva je dodala i da je dogovoreno da se pomogne Javno-komunalnom preduzeću „Obnova“ da se osposobi da održava lokalne puteve, kao i da će „Koridori Srbije“ po završetku Koridora 10 ustupiti opštini vozilo na korišćenje.

“U svemu što je u resoru Ministarstva koje vodim, a da može da pomogne da se radi efikasno, tu smo da pomognemo”, zaključila je ona.

Ministar Vanja Udovičić istakao je da su za Vladu Srbije sve lokalne samouprave ravnopravne i podjednako važne i zahvalio je potpredsednici Mihajlović na podršci u razvoju ženskog sporta. Udovičić je dodao da je Ministarstvo omladine i sporta u prethodnom periodu pomoglo izgradnju tri hale u Jablaničkom okrugu i da se na tome neće stati.

 

“Želimo da poboljšamo život mladih, da ih podstaknemo da budu aktivniji, da unapredimo školski sport. Danas smo razgovarali o kapitalnim projektima, ali i o onim manjim, lokalnim, koji doprinose kvalitetnijem životu građana ovog kraja”, rekao je on.

 

 

 

Nebojša Arsić, predsednik Opštine Medveđa, istakao je da se u ovoj lokalnoj samoupravi ispisuje nova istorija i da je posle uspešne posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića, poseta potpredsednice Vlade i ministra omladine i sporta još jedan dokaz da država Srbija misli na sve lokalne samouprave i Medveđu.

“Ovo je za nas veliki podsticaj, da iskoristimo sve resurse ovog kraja i doprinesemo ekonomskom razvoju opštine. Put Lebane-Medveđa, naša bolna tačka godinama, biće završen ove godine, a razgovarali smo i o drugim projektima koji će doprineti razvoju banjskog turizma i povezivanju”, rekao je Arsić.

 

Miloš Ćirić, načelnik Jablaničkog okruga, rekao je da je saradnja Vlade Srbije i resornih ministarstava sa Jablaničkim okrugom na visokom nivou i da očekuje da u kratkom roku krene realizacija projekata o kojima se danas govorilo, pre svega u razvoju saobraćajne infrastrukture.