Ministar Branko Ružić posetio Medveđu

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić je posetio opštinu Medveđa i razgovarao sa rukovodstvom o načinima za unapređenje usluga koje opštinska uprava pruža i projektima za bolji život građana te opštine.

Kroz Fond za lokal Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave ova opština dobila je 1.460.000 dinara za modernizaciju rada opštine, tačnije nabavku računarske opreme.

Reformišemo celokupnu upravu i svaki proces rada da bismo bili bolji za sve naše građane i razumem da je izazov da odgovorite na sve promene kada nemate dovoljno kapaciteta, rekao je ministar Ružić

Imajući u vidu multietnički sastav opštine, ministar je ukazao da je upravo to kvalitet više toj opštini, ali i veća odgovornost da usluge budu dostupne svakoj manjini.

 „Od prošle godine smo konačno u mogućnosti da konkretno pomognemo opštinama da reše dosadašnje probleme i krenu u promene i tako budemo brži, uslužniji za naše građane, kazao je Ružić i dodao da se sa rukovodstvom opštine Medveđa razgovaralo i o finansiranju uspostavljanja eParlamenta.

,,Skupštinska sala će biti opremljena najsavremenijom opremom, mi smo već nabavili opremu za simultano prevođenje, tako da će sa ovom pomoći koju će nam ministarstvo uputiti, nova sala skupštine, ispunjavati sve uslove koje zahteva jedna savremena sala takve prirode”, kazao je predsednik opštine Medveđa dr Nebojša Arsić.

 Politika Vlade ima dominantnu podršku u ovom kraju i ona će biti vrednovana 8. septembra na lokalnim izborima, zaključio je ministar Ružić.