MINISTAR PROSVETE U POSETI LESKOVCU

Ministar nauke, prosvete i tehnološkog razvoja, Branko Ružić, pomoćnik ministra Zoran Kostić, i gradonačelnik Leskovca dr sci. med. Goran Cvetanović danas su obišli višenamensku halu Partizan gde su učenici osmog razreda OŠ „Svetozar Marković“ i Milutin Smiljković iz Vinarca polagali treći kombinovani test za završni ispit  upisa u srednju školu.

Ovo je jedan od osam punktova na kojima su svršeni osnovci radili zadatke iz maternjeg jezika, matematike, kao i kombinovani test, i kako je Brankica Stamenković, član Gradskog veća za oblast obrazovanja i sporta, istakla da su učenici sa teritorije grada Leskovca  izašli na završni ispit u visokom procentu, više od 95% i dodala: „Tokom osnovne škole učitelji, nastavnici, roditelji, svi mi zajedno,  postavljali smo putokaze, pomagali i rezultat koji ćemo dobiti je odgovornost svih nas, ali pre svega, veliki uspeh svakog učenika ponaosob“.

Ministar Branko Ružić je istakao da je udruženim snagama organizacija i sprovođenje završnog ispita protekla u najboljem redu.

„Svi smo bili svedoci lažnih dojava o eksplozivnim napravama i preduzeli smo sve mere kako bi završni ispit protekao na najbolji mogući način. 65.656 svršenih osmaka je pristupilo ispitu.  Nadam se daće upisati u najvećem broju one škole, profile, smerove i gimnazije koje žele. Imamo 75.000 mesta tako da ne postoji strah da se ijedno dete neće upisati u srednju školu.“

Gradonačelnik Leskovca dr sci. med. Goran Cvetanović je poželeo dobrodošlicu ministru i poručio učenicima da im želi mnogo uspeha.

Nakon završetka kombinovanog testa, učenici su podelili utiske i mišljenja sa nama.

Branko Ružićministar prosvete