Ministar Vanja Udovičić posetio Medveđu

Ministar omladine i sporta Vlade Republike Srbije Vanja Udovičić , kazao je danas u Medveđi da je cilj ovog ministarstva omasovljenje kako đačkog , tako i klupskog sporta i njegov ravnomerni razvoj šorom Srbije.
Udovičić je posetu ovom gradu započeo obilaskom Opštinskog odbora SNS-a , gde je u razgovoru sa stranačkim aktivistima podvukao da će svaka inicijativa koja ima za cilj unapređenje uslova života i rada mladih naići na njegovu ličnu podršku. Udovičić je u tom kontekstu istakao važnost izrade projekata jer se samo na taj način može aplicirati za finansijska sredstva.
Poseta je nastavljena obilaskom Hale sportova i Tehničke škole , a tim povodom upriličen je i sastanak sa predstavnicima sportskih klubova kojima je uručena simbolična oprema i dresovi.

U izjavi za našu televiziju ministar Vanja Udovičić je naglasio da će prioritet Vlade Srbije biti da stvori uslove da se i u malim sredinama neguju zdravi stilovi života dece i omladine.
Ovu posetu predsednik opštine Nebojša Arsić ocenio je kao veoma plodnu jer je ministar Udovičić saslušao sve ono što je izneto kao problem kada je u pitanju sport u Medveđi, ali je pohvalio i uspehe koje su postigli sportisti.

U sklopu ove posete Udovičić je obišao i seoske škole u Gazdaru i Lecu i obećao finansijsku podršku ministarstva u zameni dotrajalih golova, koševa i mreža na ovim seoskim školskim  igralištima.