Ministar Vanja Udovičić u Leskovcu

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i državni sekretar Darko Stanić boravili su danas u Leskovcu.

Ministar i sekretar su sa gradonačelnikom Leskovca Goranom Cvetanovićem prvo posetili OŠ „Petar Tasić“ prisustvovali su javnom času fizičkog sa 100 učenika i uručili donaciju kompleta opreme za fiskulturnu salu, dva gola, dve table za koš, mreže za odbojku i 40 lopti.Ova donacija Ministarstva omladine i sporta biće značajna kako učenicima ove škole tako i sportistima leskovačkih klubova koji koriste salu.

Direktor škole „Petar Tasić“ Goran Filipović ovom prilikom ministru Udovičiću i gradonačelniku Cvetanoviću uručio je zahvalnice za doprinos razvoju školskog sporta.

Ministar,državni sekretar i gradonačelnik sa saradnicima obišli su i sportsku halu „Dom partizana“, čija će gradnja uskoro biti nastavljena.

,,Grad Leskovac je svestan da bez sporta nema budućnosti, ni našeg grada ni Srbije. Zato poslednjih godina izdvajamo značajna sredstva za razvoj sporta. Pored programskog finansiranja, za koje je ove godine izdvojeno 55 miliona dinara, izdvajamo i za održavanje SRC „Dubočica“, a uspeli smo i da sa 40 miliona dinara izgradimo i uredimo 16 sportskih terena kazao je gradonačelnik Leskovca Gopran Cvetanović i zahvalio se Ministarstvu omladine i sporta na donaciji koja je uručena OŠ ,,Petar Tasić’’.

Izgradnja sportske hale „Dom partizana“ započeta je 2011 godine,tada je Ministarstrvo omladine i sporta uložilo 54 miliona dinara,a grad 3 miliona dinara. Grad Leskovac je prošao na konkursu Ministarstva ,,Završi započeto” kojim je bilo predviđeno finansiranje radova na sportskim objektima čija izgradnja je započeta, ali nije završena i odobreno je 60 miliona dinara za završetak ovog objekta,čija je ukupna vrednost milion evra.

,,Očekujemo da ćemo javnu nabavku za halu ,,Dom partizana’’ raspisati za manje od mesec dana, najkasnije prvog jula početak radova i do kraja godine završetak hale” rekao je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić prilikom obilaska hale.

„Bez jake i moderne sportske infrastrukture ne možemo da očekujemo da imamo naše uspešne sportiste. Ono što je važnije ne možemo da očekujemo da širimo našu sportsku bazu i da na najkvalitetniji način radimo sa našom decom kroz sistem školskog sporta, ali i kroz sistem rekreativnog i profesionalnog sporta” rekao je ministar Udovičić.