Ministar Zlatibor Lončar posetio Leskovac, Medveđu i Sijarinsku Banju

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar, kazao je danas prilikom posete Sijarinskoj Banji da će ona biti kompletno rekonstruisana i da će izgledati potpuno drugačije. On je dodao da su u tu svrhu izdvojena značajna finansijska sredstva čija će visina zavisiti od projekta.

Lončar je podvukao da bi već oktobra trebala da počne izgradnja novog Spa i Velnes centra i da će se sa uređenjem Sijarinske Banje kontinuirano nastaviti i tokom iduće godine, a kako je naglasio posao u Specijalnoj bolnici Gejzer u narednom periodu dobiće četiri lekara i petnaest terapeuta.

Lončar je obišao i Dom zdravlja u Opštini Medveđa koji je u potpunosti rekonstruisan i za koji je kazao da je jedan od najboljih na jugu Srbije.

Ministar je rekao da posle 35 godina tokom kojih su medicinski radnici radili u lošim uslovima sada konačno rade u uslovima koji im omogućavaju da se osećaju kao pravo medicinsko osoblje jer imaju sve uslove da pruže adekvatnu medicinsku pomoć.

 

“Ovo je jedan od trenutno najbolje sređenih domova zdravlja na jugu Srbije i ovako bi trebalo da izgleda svaki dom zdravlja u našoj zemlji”, rekao je Lončar.On je najavio da će ovaj dom zdravlja u septembru dobiti rendgen aparat, kao i da će uskoro lekari specijalisti iz Leskovca dolaziti u Medveđu kako bi pregledali pacijente, a to će građanima uštedeti vreme i novac.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar, u okviru svojih redovnih aktivnosti, obišao je danas  i Opštu bolnicu u Leskovcu. Kako je naglasio u njoj je završeno više od 85 odsto planiranih radova i rekao da će biti uređena još dva bolnička objekta  i to do kraja godine.

Ministar je posetu završio u selu  Gazdare obilaskom porodice Kovinić koja ima sedmoro dece. Ovoj mnogočlanoj porodici ovom prilikom uručena su dva lap topa, a Lončar je obećao da će se zauzeti da ova porodica dobije i dve krave i poljoprivredne mašine. Lončar je pohvalio ovu seosku mesnu zajednicu koja se angažovala na izgradnji crkve Svetog Pamtelejmona i zaključio da se samo zajedničkim angažovanjem mogu ostvariti planirani ciljevi.