MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE , ŠUMARSTVA I VODOPRIVREDE RASPISALO JE JAVNI POZIV ZA NABAVKU MEHANIZACIJE I OPREME

 Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede raspisalo Javni poziv za nabavku poljoprivredne mehanizacije i opreme za 2020. godinu.Javni poziv je otvoren od 1. do 15. juna, a u ovu namenu opredeljeno je 700 miliona dinara.

Kako je kazao direktor Poljoprivredne savetodavne i stručne službe u Leskovcu Dalibor Cvetanović nosioci komercijalnih poljoprivrednih gazdinstava moći će da dobiju maksimalni iznos subvencije u visini od 1,5 milina dinara .

On je dodao da se visina subvencije kreće od 50 do 65 odsto od cene opreme ili mehanizacije bez uračunatog PDV-a i da se iznos određuje u zavisnosti od područja u kome se gazdinstvo nalazi.

Maksimalno dozvoljena sredstva za poljoprivrednike koji se bave plasteničkom proizvodnjom zavisi od površine koja ne može preći 50 ari.

U slučaju da gazdinstvo prelazi tu površinu neće moći konkurisati na nacionalnom nivou već to gazdinstvo konkuriše kod IPARDA tj. u pretpristupnim fondovima EU, rečeno je ovom prilikom.

Poljoprivredna savetodavna i stručna služba u Leskovcu pružiće svu konsultativnu pomoć poljoprivrednicima u vezi ovog javnog poziva.