Moderna sportska oprema za sportiste u Leskovcu

Realizovan je projekat pod nazivom „Investiranje u razvoj sportske karijere mladih ljudi – motora pametnog rasta i zbližavanje između opština Botevgrad i Leskovac“, u okviru Programa prekogranične saradnje Evropske unije „Interreg IPA” Bugarska – Srbija.

,,Putem  ovog projekta podstiče se razvoj sporta u Leskovcu, s ciljem da mališani zavole sport i pravilo i zdravo se razvijaju. Nabavljena je oprema u vrednosti od oko 100 hiljada evra, dok učešće grada iznosi oko 2,5 miliona dinara, i na taj način stvoreni su bolji uslovi sportistima za dalje napredovanje, rekao je prvi čovek grada Goran Cvetanović.

Vladan Stojiljković, direktor Actavis Akademije zahvalio se gradonačelniku na pomoći i podršci.

Kroz projekat  nabavljena je fitnes oprema i mini teretana, košarkaške lopte, trenerke, dresovi, šortsevi i majice, šuterska mašina za individualni rad, profesionalna košarkaška konstrukija po FIFA standardima za sportski centar Dubočica i pokretne tribine za halu.Nosilac ovog  projekta  bila je bugarska opština Botevgrad, a partneri u projektu Košarkaški klub Aktavis Akademija iz Leskovca i Fondacija „Savremenost“ iz Bugarske.

,,Završavamo halu ,, Partizan”, a  pošto na 300 metara postoje dve hale, onda ćemo ,,Plavi paviljon“, dati na licitaju, sa željom da se tu napravi parking garaža na nekoliko nivoa. Ovaj objekat je u vlasništvu grada, investitor koji kupi ovo zemljište biće uslovljen da napravi parking prostor”, kazao je Cvetanović.