NA DEVETOM MEĐUNARODNOM TAKMIČENJU GATUS NA ZLATIBORU UČENICI LESKOVAČKE TRGOVINSKO UGOSTITELJSKE ŠKOLE OSVOJILI JEDNU ZLATNU I DVE SREBRNE MEDALJE

Na ovoj prestižnoj smotri učešće su, već tradicionalno uzele obrazovne ustanove iz svih bivših jugoslovenskih republika.

Kako je u izjavi za TV 4S naglasila profesor Trgovinsko ugostiteljske škole u Leskovcu Danka Ilić učestvovalo je ukupno 11 škola iz Srbije, Makedonije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Leskovački učenici su uzeli učešće u tri discipline i to : U oblasti turizma, kuvarstva i poslastičarstva.

Danka Ilić podvlači da su naši takmičari doneli jednu zlatnu medalju iz oblasti turizma i dve srebrne medalje.

U oblasti turizma ekipa iz Leskovca je bila favorit “Turistički aranžman – Glamping trizam”, Trgovinsko – ugostiteljska škola osvojila je zlatnu medalju, gde je predstavljen vučjanski kraj koji ima ogromne potencijale.

U sferi kuvarstva zadatak se sastojao u pripremi svinjskog filea i američke palačinke  dok je u segmentu ugostiteljstva zadatak bio da se odradi postavka za poslovni ručak.

Ovakvim plasmanom učenici leskovačke Trgovinsko ugostiteljske škole pokazali su tradiciju, kvalitet i zavidne veštine koje poseduju zahvaljujući savremenom obrazovanju.

Dalje učešće na takmičenjima zavisiće od epidemiološke situacije u zemlji, ističe Danka Ilič i zaključuje da su i nastavno osoblje i učenici u svakom trenutku spremni da bilo gde prezentuju svoje znanje i veštine

 

GATOSTRGOVINSKO UGOSTITELJSKA ŠKOLAZlatibor