NA PODRUČJU JABLANIČKKOG OKRUGA 67 OSOBA ZARAĐENO JE KORONAVIRUSOM, A REZULTATI SE ČEKAJU ZA JOŠ 49 LICA

Na području Jablaničkog okruga  67 osoba zaraženo je koronavirusom, a rezultati se čekaju za još njih 49. Među obolelima su i  23 zdravstvena radnika, od čga je 18-toro iz bolnice i 5-oro iz Doma zdravlja. Njihovo  stanje je   stabilnao saopšteno je na pres konferenciji  Kriznog štaba u Leskovcu.

Kako je rečeno jutros su dobijeni i nalazi iz Niša za lekare i sestre sa Infektivnog odeljenja leskovačke Opšte bolnice . Sada su ma ovom odeljenju  ostala dva lekara, jedan specijalista i 1 spcijalizant, kao i dve medicinske sestre. Kako je podvukao direktor Opšte bolnice dr Nebojša Dimitrijević čine se napori da se ovo odeljenje kadrovski ojača lekarima koji su na specijalizaciji. Svi oni koji su oboleli po preporuci Kriznog štaba biće prevezeni u Niš. Tamo će se vršiti trijaža tako da će neki biti smešteni u hali Čair ,a ako bude potrebno neki će biti i na klinici, rekao je Dimitrijević.

Od ovoga 62 obolela su iz Leskovca, iz opštine Vlasotince su dva , iz Medveđe takođe dva i iz Bojnika jedan oboleli,Pod zdravstvni nadzor zbog kontakta sa oblelima u Leskovcu je 579, a na području Jablaničkog okruga 602 lica.