NA PRESS KONFERENCIJI SRPSKOG POKRETA DVERI PAKET EKONOMSKIH MERA VLADE OCENJEN KAO DODATNI NAMET PRIVREDNICIMA

Paket mera koji je tokom pandemije virusa kovid 19 usvojila sprovela Vlada Srbije imaće suprotan efekat od onog što su privrednici i građani očekivali, kazao je član Izvršnog odbora ove stranke Predrag Mitrović.

On je dodao da je Vlada kroz olakšice u vidu tri minimalca, a kasnije i isplate dva puta po 18.000 dinara dodatno opteretila privrednike jer će mnogi od njih biti onemogućeni da usled otežanog ili skraćenog rada otplaćuju odložene doprinose koji će prispeti na naplatu već ovog meseca. Ovo će dodatno onemogućiti poslovanje mnogih, ali i zatvaranje privrednih objekata i radionica.

Predsednik Gradskog odbora ove stranke u Leskovcu Marko Mladenović osvrnuo se i na aktuelne poplave u našem kraju i dodao da su ,,one rezultat nedovršenog Vodosistema Barje”.On je dodao da i lokalna vlast mora biti dodatno angažovana na čišćenju kanala koji su prioritet jer se poplave stalno ponavljaju.

Na ovoj pres konferenciji zaključeno je da će i ubuduće Srpski pokret Dveri ukazivati na sve nepravilnosti vezane za rad lokalne samouprave.