Na putu između Pečenjevca i Brestovca započeti su radovi na vodovodnoj mreži

Meštani ovog kraja grada koristili su vodu iz bunara i prirodnih izvora, distribuiranu putem nepropisno izgrađene mreže koja se ne kontroliše i ne dezinfikuje.

Ove godine uz finansijsku podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i JKP Vodovoda Leskovac u odnosu 50% prema 50%, nastavlja se sa izgradnjom glavnog potisnog cevovoda na deonici od Živkova do Lipovice, koji je sastavni deo severnog kraka regionalnog vodosistema „Barje“.

Cevovod će biti izgrađen u dužini od 1 kilometra, vrednosti 8,63 miliona dinara. Rok za završetak radova je 60 dana.

U već izgrađeni glavni potisni cevovod od Živkova do Lipovice uloženo skoro 30 miliona dinara: 6,1 miliona dinara iz sredstava Vodovoda, 14,5  miliona dinara Ministarstvo i 8,4 miliona dinara finansirao je grad.

Gradonačelnik  Goran Cvetanović obišao je radove na izgradnji ove vodovodne mreže.

 „ Stanovnici ovog kraja izražavaju veliko zadovoljstvo zbog radova koji se izvode. Od njih možemo čuti da nijedan infrastrukturni ni komunalni projekat za njih ne može biti značajan kao ovaj.Lokalna samouprava Grada Leskovca brine o svojoj celokupnoj teritoriji i o svim svojim stanovnicima. Izgradnja severnog kraka vodovoda jedan je od naših prioriteta zbog svih ljudi koji ovde žive i veoma sam zadovoljan da ovaj projekat privodimo kraju,“ – rekao je gradonačelnik.

Izgradnjom celog sistema voda će biti elimisana kao potencijalni uzrok pojave crevnih zaraznih bolesti i nefropatije (bubrežni nefritis). Proširenjem mreže u pravcu severa otvara se mogućnost da se 12 hiljada stanovnika iz 12 naselja severno od grada Leskovca snabdeva vodom iz sistema “Barje”.