Na spektakularan način uz petominutni vatromet otvorena je jubilarna 30.Roštiljijada

Uz mažoretkinje, zvuke Prve trube Guče Elvisa Bajramovića, Stefana Živojinovića,  Lepu Brenu   i  prisustvo više desetina hiljada građana koji su došli ne samo iz Leskovca već iz cele Srbije i inostranstva, na spektakularan način uz petominutni vatromet  otvorena je jubilarna 30.Roštiljijada.

Roštiljijadu je zvanično otvorio ministar za rad, zapošljavanje , boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević koji je naglasio da leskovčani neguju tradiciju svog roštilja i na taj način podižu ugled ne samo svoj već i čitave Srbije svuda u svetu.

Pored ministra Đorđevića obratio se gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović koji je kazao  da Leskovačka Roštiljijada tri decenije postojanja slavi kao brend poznat i van granica Srbije i kao jedna od najznačajnijih domaćih turističkih manifestacija.

Direktor   Turističke organizacije Leskovca Nebojša Kocić podvukao je da je Leskovačka roštiljijada postala brend i da to obavezuje da se pored gastronomskih specijaliteta posetiocima pruže i bogati muzički sadržaji .

Posle zvaničnog otvaranja Roštiljijade posetioci su uživali uz odličan nastup Orkestra Elvisa Bajramovića osvajača ovogodišnje Prve trube u Guči i veličanstven vatromet.

Nakon Elvisa Bajramovića svoj koncert održala je grupa ,,Valter,,.

 

Pred nastup Lepe Brene zapevao je njen sin Stefan Živojinović.

Lepa Brena koja je bila i zvezda večeri, priredila je spektakl koji je trajao dva sata pevajući svoje nove i stare hitove uz koje je publika igrala i pevala.

U okviru 30. Rožtiljijade večeras je na programu koncert grupe ,,Tuti fruti,, u 21 sat, a u 22 sata je nastuip čuvene grupe ,,Crvena jabuka,, .