NA TEHNOLOŠKOM FAKULTETU U LESKOVCU DANAS JE ZAVRŠEN DRUGI PRODUŽENI UPISNI ROK ZA BRUCOŠE

Tokom dva upisna roka, zajedno sa produženim rokom interesovanje studenata za leskovački Tehnološki fakultet bilo je na zavidnom nivou. To potvrđuje i činjenica da su prvu godinu upisivali pored brucoša iz Leskovca i svršeni maturanti iz Kruševca, Vranja i ostalih mesta naše zemlje.

Kako ističe prof. dr Ivana Savić Gajić, prodekan za nastavu ove visokoškolske ustanove u okviru osnovnog programa tehnološko inženjerstvo studenti su se mogli opredeliti za module i to: farmeceutsko-kozmetičke tehnologije, materijali i hemijske tehnologije, ekološko inženjerstvo, prehrambene tehnologije i bezbednbost hrane, industrijski dizanj tekstila i odeće i najnoviji modul informacioni sistemi u tehnološkim procesima koji pobuđuje sve veću pažnju, kako brucoša, tako i privrednih subjekata.

Kako ističe prof. dr Ivana Savić Gajić leskovački Tehnološki fakultet je tokom prošle godine krenuo u novu akreditaciju sa ciljem da se nastavno obrazovni ciklus prilagodi potrebama tržišta rada. Ova jedina renomirana državna ustanova visokog obrazovanja u Leskovcu uspostavila je i zavidnu saradnju sa privrednim kolektivima gde studenti mogu obaviti stručnu praksu.

Prednosti studiranja za studente sa strane je i mogućnost smeštaja u leskovačkom  Domu studenata sa kojim postoji višedecenijska saradnja i gde su usluge smeštaja i ishrane veoma pristupačne. Ono što je najzačajnije Tehnološki fakultet je renomirana visokoobrazovna ustanova što potvrđuje i činjenica da se pre nekoliko godina našao i na prestižnoj Šangajskoj listi rame uz rame sa prestižnim fakultetima iz čitavog sveta.

Leskovački Tehnološki fakultet je završio ovogodišnji upis brucoša i poziva studente da se o svim aktivnostima ove obrazovne ustanove informišu putem svog moderno dizajniranog sajta gde se redovno ažuriraju svi podaci.

TEHNOLOSKI FAKULTET