NA TEHNOLOŠKOM FAKULTETU U LESKOVCU PREZENTOVAN PROGRAM POD NAZIVOM „TRAŽI SE INOVACIJA“

Na Tehnološkom fakultetu u Leskovcu prezentovan je program pod nazivom „Traži se inovacija“.

Kako je kazao prof. dr Dragan Povrenović, koordinator ovog projekta reč je o takmičenju za najbolju realizovanu inovaciju u 2022. godini. U toku je prijavljivanje učesnika za kategoriju Realizovane inovacije. Početni nagradni fond iznosi 5 miiliona dinara. Rok za prijavu je 5. maj podvukao je Povrenović.

Prijavljivanje učesnika se obavlja putem vebsajta takmičenja i podrazumeva popunjavanje prijavnog formulara.

Kako je istakao prof. dr Dragan Povrenović aktivnosti ovogodišnjeg takmičenje biće grupisane u 4 oblasti:

Tehnika – definisanje novosti, zaštita intelektualne svojine i kreativno rešavanje problema.

Tržište – izrada poslovnog modela, finansijske analize, osnivanje preduzeća i finansiranje inovacionih projekata.

Promocija – izrada vebsajta, blog i društvene mreže, vizuelni identitet i od ove godine inovacije na selu.

Obuke će se sprovoditi preko onlajn platforme. Učešće na treninzima je na dobrovoljnoj bazi, a u periodu od maja do decembra biće organizovano preko 20 različitih treninga.

Najbolji timovi mogu računati na mentorsku podršku najvećih eksperata i najuspešnijih domaćih menadžera dodao je Povrenović.

Dekan Tehnološkog fakulteta u Leskovcu prof. dr Dragiša Savić istakao je da ova ustanova visokog obrazovanja podržava sve mlade ljude u nastojanju da svojim naučnim radovima doprinesu inovativnosti i napretku zemlje.

Ovoj prezentaciji koje je pratilo predavanje prisustvovao je i gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović koji je istakao da grad podržava svaku inicijativu mladih i obrazovanih ljudi. On je dodao da je grad Leskovac otvoren za sve ideje koje imaju za cilj unapređenje nauke.

Direktor Regionalne privredne komore koja je i partner u realizaciji ovog programa Goran Jović naglasio je da je značaj takmičenja sa jedne strane afirmacija mladih talenata, a sa druge njihovo uključivanje u privredne tokove.

Organizatori takmičenja su Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu, Tehnološko-Metalurški fakultet u Beogradu i Privredna komora Srbije, dok medijsku podršku obezbeđuje RTS.

Podršku ovogodišnjem Takmičenju, pored brojnih medijskih kuća, pružili i Zavod za intelektualnu svojinu i Fond za inovacionu delatnost.

TEHNOLOŠKI FAKULTET LESKOVAC