NA TERITORIJI OPŠTINE BOJNIK UKINUTA VANREDNA SITUACIJA NASTALA USLED POPLAVA

Kako je u izjavi za TV 4S kazao predsednik opštine Bojnik Nebojša Nenadović zahvaljujući angažovanju celog rukovodstva i u koordinaciji sa resornim ministarstvima i preduzećem Putevi Srbije otklonjene su posledice poplava na teritoriji ovog mesta i 9 sela gde je situacija bila veoma ozbiljna.

Stanovnici poplavljenih mesta sada nisu životno ugroženi, a oni koji su evakuisani vraćeni su kućama. Problema sa snabdevanjem električnom energijom je bilo u početku naročito u selima podradanskog kraja, ali su oni rešeni u kratkom roku, s tim, što kako dodaje Nenadović i sada zbog ledene kiše povremeno dolazi do kraćeg prekida u napajanju strujom, ali će i ovaj problem biti rešen.

Nenadović je podvukao da veliku zahvalnost za otklanjanje posledica opština Bojnik duguje ministru za saobraćaj, građevinarstvo i infrastrukturu Tomislavu Momiroviću.

U veoma kratkom roku rešen je i problem meštana Gornjeg Konjuvca gde je poplavni talas odneo most, tako da su meštani ostali odsečeni od sveta. Ovde je u rekordno kratkom roku izgrađen novi privremeni most.

Na sednici Štaba za vanredne situacije koja je održana danas formirana je Komisija za procenu štete i upućen je javni poziv građanimaa da se jave radi procene nastale štete. Komisija će obilaziti teren i kako kaže Nenadović na objektivan način popisati nastalu štetu.

Rok za prijavu štete je 60 dana, a kako zaključuje Nenadović u prvoj fazi Komisija će izvršiti procenu štete, a u drugoj će se ona novčano nadoknaditi u saradnji sa Vladom Srbije i resornim ministarstvima.

UKINUTA VANREDNA SITUACIJA