Najbolja scenska minijatura ,,Svadba u zlatnoj šumi”

U Leskovcu je održan 5. Festival scenskih minijatura, koji je ove godine okupio 15 dramskih grupa.Rec je o manifestaciji u organizaciji Leskovačkog kulturnog centra koja afirmiše scensko stvaralaštvo dece uzrasta od 5 do 15 godina. Festival scenske minijature je jedinstvena manifestacija na kojoj se igraju kratke forme trajanja oko 10 minuta.

O nagradama je odlučivao žiri u sastavu Vesna Mirković Đorđević, glumica leskovačkog Narodnog pozorišta, Bratislav Stanisavljević, rukovodilac i kooreograf Ansambla narodnih igara i pesama „Abrašević“ i Darko Zloporubović urednik dramskog progama u LKC-u.

Prvo mesto po odluci žirija pripalo je minijaturi Svadba u zlatnoj šumi, Dramskog studija Avangarda iz Leskovca. Drugu nagradu osvojila je minijatura Samo nam je ljubav potrebna Predškolske ustanove Milka Dimanić iz Vlasotinca, a treću Rijaliti bajka škole Branko Radičević iz Brestovca.

Nagrada za najbolju žensku ulogu dodeljena je Đorđiji Aranđelović za ulogu majke u minijaturi Rijaliti bajka,škole Branko Radičević iz Brestovca, dok je nagradu za najbolju mušku ulogu dobio Petar Veljković učenik škole 8. oktobar iz Vlasotinca za ulogu u minijaturi Sve dok srce kuca, dok za najbolji scensko – akrobatski nastup u minijaturi Akrobatika, nagrađen Pavle Marković takođe učenik ove škole iz Vlasotinca.

Nagrada za kolektivnu igru dodeljena je minijaturi Morska azbuka, Predškolske ustanove Vukica Mitrović u Leskovcu, a nagradu za najkreativniju kostimsku izražajnost osvojila je predstava Sve je to stvar ukusa, škole Vasa Pelagić.

U čast nagrađenih Dramski studio Dečijeg centra Zaječar, izveo je predstavu Zvezdano dete.