NASTAVLJENA REKONSTRUKCIJA PUTA PREMA LEBANU

Povodom nastavka radova na rekonstrukciji puta između Leskovca i Lebana danas je održana konferencija za medije na kojoj je o detaljima ove značajne investicije govorio Novica Nikolić, direktor JP Urbanizam i izgradnja.

On je naglasio da se trenutno izvode radovi kod Donjeg Trnjana na teritoriji grada Leskovca na deonici u dužini od 800 metara koja se priprema za asfaltiranje. Ugrađuje se tampon, nakon toga će biti ugrađeni ivičnjaci kako bi bile uređene trotoarske površine kroz naseljeno mesto i nakon toga ugradnja prvog sloja asfalta što se očekuje u narednih nekoliko dana, krajem ove ili početkom naredne nedelje.

Na navedenom putu je ugrađen prvi sloj asfalta na dužini od dva kilometra i 400 metara, a na deonici je izvršeno i proširenje kolovoza na 6,6 metara. Očekuje se ugradnja drugog, odnosno završnog sloja asfalta, a zatim će biti izvedeni radovi i kroz Sinkovce gde će biti proširen kolovoz i urađene trotoarske površine.

Nikolić je danas naglasio da je saradnja sa preduzećem Putevi Srbije, koje je investitor ovog projekta, odlična.

„Radovi idu planiranom dinamikom i realizuje se ugovor koji predviđa rekonstrukciju kolovoza u dužini od 4,6 kilometara čija je vrednost 176,6 miliona dinara, a izvođač je Srbija Autoput, koji kvalitetno izvodi radove“, kazao je danas Nikolić i dodao da se trenutno radi projekat za izgradnju kružne raskrsnice kod Tri šešira.

Pored navedenog danas je najavljeno da će započeti izrada projekata za deo bojničkog puta, kružne raskrsnice kod naselja Ančiki, a dogovoreno je i da u toku leta deo od Tri šešira prema Sinkovcu u dužini od oko 500 metara bude rehabilitovano.