NASTAVLJENI RADOVI NA UREĐENJU STAZA NA SVETOILIJSKOM I ŠPITALJSKOM GROBLJU

Javno komunalno preduzeće „Komunalac“ je u toku prošle godine započelo izvođenje radova na uređenju staza na Svetoilijskom i Špitaljskom groblju, a zatim nastavilo krajem 2021. godine kada je popločano još oko 350 kvadratnih metara staza i sanirana zgrada kapele.

Danas su privedeni kraju radovi na poboljšanju infrastrukture na leskovačkim grobljima gde je ukupna vrednost radova iznosila 8 miliona dinara.

Tim povodom direktor JKP Komunalac Vladimir Sinadinović rekao je:

„U pitanju je investicija vredna 8 miliona dinara, a odnosi se na adaptaciju i sanaciju staza na Svetoilijskom i Špitaljskom groblju. Nedavno smo izvodili radove na Špitaljskom groblju, a u okviru ove investicije sanirane su staze na Svetoilijskom groblju ukupne dužine 940 metara, od toga 540 metara se odnosilo na asfaltiranje, a ostatak je popločan behaton stazama. Ovo je četvrta takva investicija u poslednje 4 godine, a sa investcijama ćemo nastaviti i u toku ove godine, odnosno u martu mesecu, jer je postupak javne nabavke u toku. Vrednost te investicije će biti oko 3,5 miliona dinara. Sredstva su, zahvaljujući gradonačelniku Cvetanoviću, opredeljena u budžetu za 2022. godinu u vidu subvencija, takođe, investicija koju upravo sada imamo priliku da vidimo, je finansirana iz subvencija za 2021. godinu.“

JKP "Komunalac"