NAUČNI SIMPOZIJUM „RAZLOZI, ISKUSTVA I POSLEDICE SLOMA JUGOSLAVIJE 1941. I 1991. GODINE“ U NARODNOM MUZEJU LESKOVAC

U organizaciji Narodnog muzeja Leskovac, Instituta za savemenu istoriju Beograd i Centra za istorijska istraživanja Filozofskog fakulteta u Nišu održan je naučni simpozijum „Razlozi, iskustva i posledice sloma Jugoslavije 1941. i 1991. godine“ u sali za naučne radove Narodnog muzeja u Leskovcu.

Pomenuti skup otvorio je gradonačelnik Leskovca dr sci. med. Goran Cvetanović rečima:

Leskovac je mesto koje se danas razvija, gradi i napreduje na svim društvenim poljima, ali i mesto koje ne zaboravlja svoje pretke i herojsku prošlost srpskog naroda. Dokaz tome je upravo ovaj naučni simpozijum posvećen 80-ogodišnjici od izbijanja Drugog svetskog rata u Jugoslaviji, koji sa svojim partnerima organizuje Narodni muzej u Leskovcu.

Nakon toga, prisutnima se obratio prof.dr Dejan Antić, koji je istakao da ovaj naučni skup ima nacionalnu dimenziju zahvaljujući Narodnom muzeju i gradu Leskovcu koji je u ovom momentu prestonica istorijske nauke.

Ovom skupu prisustvovali su i crkveni velikodostonici na čelu sa vladikom Niškim gospodinom Arsenijem.

Na današnjoj konferenciji za medije, gradonačelnik Cvetanović je podelio važnu novost, koja se tiče bliže istorije našeg grada, što je čini još značajnijom, a to je podatak da će se u narednoj godini rekonstruisati Sarajevski most ulaganjem od 4 miliona evra od strane Vlade Republike Srbije, kao i da će biti završen do kraja sledeće godine.

Dejan AntićNARODNI MUZEJ LESKOVACNaučni simpozijum