Nestalu staricu iz Stuble spasili lovci iz Udruženja ,, Podgora“ Bojnik

Sedamdeset sedmogodišnja starica Dragica Radulović iz Stuble koja je nestala juče oko 12 sati pronađena je jutros u šumi u ataru ovog sela zahvaljujući lovcima iz Udruženja ,, Podgora“ Bojnik.

Potraga za staricom čiji je nestanak prijavljen  bojničkoj policiji juče u popodnevnim časovima kada je izašla iz kuće i otišla u nepoznatom pravcu trajao je čitavu noć, a u potragu su bili uključen i meštani.

Dvadesetak lovaca iz Udruženja ,,Podgora“ jutros se podelilo u dve grupe, a iznemoglu staricu pronašao je četrnaestogodišnji učenik Marko Tasić iz Stuble .

Marko je za našu televiziju kazao da izuzetno dobro poznaje šumski teren što mu je i pomoglo u potrazi, a kada je u šumi naišao na staricu ona je bila promrzla i iznemogla.

 

Grujica Grujić, učitelj osnovne škole u Stubli, koji je i član Udruženja lovaca ,,Podgora”  podvlači da je obavešten o nestanku starice jutros i da se odmah odazvao pozivu svojih kolega lovaca da se organizuje potraga. On ističe da je dužnost lovaca da s obzirom da poznaju teren pokažu i humanost na delu.

Nakon pronalaska iznemogle starice obaveštena je policija, ali i Dom zdravlja Bojnik. Starici je ukazana medicinska pomoć i odmah nakon toga puštena je kući.

Naša ekipa se na licu mesta i uverila da je starica sada u dobrom zdravstvenom stanju. Takođe možemo pohvaliti i požrtvovanost lovaca iz Udruženja ,,Podgora” , a posebno mlađanog Marka Tasića koji bi za ovakvo prisebno i hrabro držanje  mogao da ponese i titulu najhumanijeg podviga u Srbiji.

Opširnije u vestima TV 4S …