NIKOLA BARTOLINI, ŠEF ODELJENJA ZA SARADNJU DELEGACIJE EU POSETIO LEBANE

Nikola Bartolini, šef Odeljenja za saradnju Delegacije Evropske unije u Srbiji danas je posetio Lebane, gde je, uz finansijsku podršku Evropske unije rekonstruisan Centar za decu sa smetnjama u razvoju.

U ove radove Evropska unija je uložila 162.000 evra, a u centru ,,Sunce“ moći će da boravi 50 mališana sa autizmom.

Ovaj projekat je od velike važnosti za sve jer će deca i mladi sa smetnjama u razvoju dobiti svoj dnevni centar u novom objektu sa svim potrebnim uslovima i sadržajima koje jedna ovakva ustanova treba da ima.

Uz podršku Evropske unije mi radimo na unapređenju kvaliteta života ljudi u Lebanu, a posebnu pažnju usmerevamo na ranjive kategorije društva i unapređenje njihove socijalne uključenosti – rekao je predsednik Opštine Lebane, Ivan Bogdanović.

Nikola Bartolini je istakao da će prednost kod finansiranja imati svi programi koji u fokus stavljaju ranjive kategorije društva. On je ujedno pohvalio opštinu Lebane jer je u rekordnom roku i prema dinamici završila radove na ovom objektu.

Radove na ovom objektu izvela je firma Investgradnja doo iz Leskovca, koja je izabrana u postupku javne nabavke Opštine Lebane.

dnevni centar za decu sa smetnjama u razvoju „Sunce“LEBANEŠEF ODELJENJA ZA SARADNJU DELEGACIJE EU