NOVA STOLARIJA ZA VRTIĆ „1001 RADOST“

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović obišao je danas sa saradnicima objekat vrtića „1001 radost“ na kome se izvode radovi na zameni stolarije. Vrednost ove investicije je 5,4 miliona dinara, a sredstva su obezbeđena iz budžeta grada Leskovca.

Investiranje u kvalitetno predškolsko vaspitanje i obrazovanje osnovni je temelj svakog društva, na kojem počiva sav budući napredak.Obezbediti najmlađima najbolje uslove da rastu, razvijaju svoje potencijale i dati im najbolju osnovu da postanu dobri, uspešni ljudi, jedan je od glavnih prioriteta naše lokalne samouprave, na čelu sa gradonačelnikom dr Goranom Cvetanovićem.

Vrtić 1001 radost treći je po starosti u našem gradu i u njemu se nalazi uprava Predškolske ustanove ,,Vukica Mitrović“ rekao je Vladimir Branković, zamenik sekretara Skupštine grada Leskovca.

Olivera Tošić, direktorka Predškolske ustanove ,,Vukica Mitrović“, zahvalila se lokalnoj samoupravi i gradonačelniku Cvetanoviću u ime cele ustanove, roditelja i dece, jer je ova investicija veoma važna za odvijanje vaspitno-obrazovnog rada.

„U ovaj vrtić se od njegovog osnivanja ništa nije ulagalo osim što smo promenili portal na ulaznim vratima i sredili dva toaleta, tako da je energetska efikasnost jako važna. Biće mnogo bolji uslovi za rad i dece i vaspitača. Radovi obuhvataju veliku površinu, rade se i portali.

Ovde imamo sedam grupa, od jaslene, do pripremno-predškolskog programa, kao i popodnevnu grupu, a o njima brinu vaspitači, medicinske sestre vapitači i preventivna sestra, koja vodi računa o zdravlju naših mališana. Sigurna sam da će 1. septembra svi oni ovde ući ozareni, sa osmehom na licu.

Ove godine smo ulaganjima od 1,4 miliona dinara uradili i grejanje u Brestovcu, urađeno je i grejanje u vrtiću „Kolibri“ i „Majski cvetovi“ u Vučju. To su velike investicije, a sva sredstva idu iz budžeta grada“.

Grad Leskovac nastaviće da i ubuduće radi na stvaranju što boljih uslova u obrazovnim ustanovama u našem gradu jer nam je cilj da sve one dobiju moderan izgled i, što je još važnije, tople učionice i adekvatne uslove za boravak dece, rečeno je ovom prilikom.

1001 RADOSTGRADONAČELNIK LESKOVCAPU Vukica Mitrović