NOVE INVESTICIJE ZA HRAM SVETOG SIMEONA MIROTOČIVOG U DUBOČICI

Danas je predsednik dr Goran Cvetanović sa vladikom niškim Arsenijem obišao radove koji se izvode na uređenju hrama Svetog Simeona Mirotočivog u naselju Dubočica, ali i nove investicije u hram od strane Lokalne samouprave grada Leskovca.

Predsednik Cvetanović je na konferenciji za medije rekao:

„Hram Svetog Simeona Mirotočivog, svoje grube obrise dobio je 2006. godine kada sam vršio funkciju predsednika Skupštine. Nakon toga je usledila pauza, da bi sa našim preuzimanjem odgovornosti bila nastavljena izgradnja i sada se pred nama nalazi ovaj divan prizor koji nas ispunjava ponosom. Od arhitekture, preko detalja koji krase eksterijer i enterijer. Zaključno sa 2022. godinom u uređenje ovog prelepog zdanja uloženo je 52 miliona novca građana Leskovca, dok smo u tekućoj godini opredeli: 19 miliona dinara za izradu i postavljanje mermernog mobilijara, impresivno je, hvala vladiki, 6,2 miliona dinara za izradu i postavljanje drvenog mobilijara, 10,8 miliona dinara za izradu, prevoz i postavljanje 5 lustera u hramu, i radi se na njihovom postavljanju. Došla su dva majstora iz Atine, s obzirom na to da su tamo napravljeni, tri su već postavljena i pozivam vas da u nedelju posetite ovaj divan hram.“

„Bez pomoći i razumevanja grada na čelu sa gospodinom gradonačelnikom Goranom Cvetanovićem, mi svakako ne bismo mogli ovim tempom i ovom brzinom da dođemo do završetka ovoga hrama. Svi znate da se on već dugo gradi. Zahvaljujući razumevanju grada Leskovca, naravno svih građana grada Leskovca koji izdvajaju sredstva za budžet grada zahvalni smo neizmerno. Zahvaljujući tom novcu koji smo dobili uspeli smo u poslednjih nekoliko godina da završimo kao što vidite pod hrama, ikonostas, oltar i evo danas postavljamo polijeleje ili narodski rečeno lustere koji će osvetljavati ovu Svetinju, rekao je vladika niški Arsenije.

Starešina hrama Zvonirmir Živković zahvalio se gradu i predsedniku Cvetanoviću na ulaganjima i pozvao sve dobrotvore da daju doprinos za slikanje živopisa u hramu.

CRKVAdr Goran CvetanovićEPISKOP NIŠKI ARSENIJESVETI SIMEON MIROTOČIVI