Novo izdanje Narodne bibiloteke„Radoje Domanović“

U prostorijama biblioteke danas je predstavljena nova knjiga u izdanju Narodne biblioteke „Radoje Domanović“, autora Biserke Ilijašev O GENERACIJI 1957. – 61. LESKOVAČKE GIMNAZIJE ,  hod ka uspehu.

O knjizi  su govorili Ljiljana Stamenković, diplomirani inžinjer arhitekture,Slobodan Marković, diplomirani mašinski inženjer,Metodije Šentevski, pukovnik i Biserka  Ilijašev, autor.

,,Leskovac mi je u srcu, jer sa tu provela najlepše godine svoje mladosti i najlepše drugarstvo doživela  u Gimnaziji,sa svojim drugovima i profesorima koji su nam dali odličan temelj da gradimo svoje profesionalne karijere. Ja sam kao dug prema svome gradu i drugovima želela da to ostane zauvek zabeleženo”, kaže autor Biserka  Ilijašev.

,,Ovo je jako lepa priča jedne veoma uspešne generacije,što će ostati zavičajno blago Leskovca i ovog kraja“, kaže direktorka Leskovačke biblioteke Gordana Đorđević.

Krajem prošle godine u izdanju Narodne biblioteke „Radoje Domanović“,predstavljena je zbirka pesama Nenada Vranjanca ,,Bez suza molim”.