OD NAŠEG POSLEDNJEG IZVEŠTAJA OD 10. APRILA BROJ OBOLELIH OD VIRUSA KOVID 19 PORASTAO JE ZA 34 LICA , REKAO JE NA PRES KONFERENCIJI GRADONAČELNIK LESKOVCA GORAN CVETANOVIĆ

Od našeg poslednjeg izveštaja 10. aprila broj obolelih od virusa kovid -19 porastao je na teritoriji Jablaničkog okruga za 34 lica, od toga u Leskovcu je obolelo njih 19, u opštini Vlasotince 12, u Bojniku jedno i u Lebanu dve osobe, kazao je Cvetanović.

On je dodao da je ukupno od početka epidemije na teritoriji Jablaničkog okruga obolelo 110 lica i da od tog broja u Leskovcu ima 90 zaraženih, u Vlasotincu 14, dok u Bojniku, Medveđi i Lebanu ima po dvoje obolelih.

Cvetanović je podvukao da je za danas planirano uzimanje 95 uzoraka i da je najveći broj obolelih među zdravstvenim radnicima njih ukupno 49. On je dodao da su zdravstveni radnici na prvoj odbrambenoj liniji, da nesebično daju sebe i da na taj način i dolaze do kontakta sa virusom i oboljevanjem. Među zdravstvenim radnicima obolela su 24 lekara, 17 medicinskih tehničara, 5 vozača, dve servirke i jedna spremačica.

Kako je kazao Cvetanović na udaru su i veliki kolektivi poput Yure i Aptiva, a obolela su i dva radnika vlasotinačkog Grunera zbog čega su pod zdravstveni nadzor stavljena 52 lica.

Na teritoriji Jablaničkog okruga ukupno je pod zdravstvenim nadzorom 1229 lica, a u Leskovcu 1060.U samoizolaciji je na teritoriji okruga 1025 osoba , a u Leskovcu 842 i to su lica koja su došla iz inostranstva. Cvetanović je pored zdravstvenog osoblja pohvalio rad i prodavnica, komunalnih preduzeća i medija koji izveštavaju u uslovima vanrednog stanja.

Štab za vanredne situacije grada Leskovca je u stalnom zasedanju, kazao je Cvetanovć i zaključio da se vodi računa pre svega o potrebama građana.

Bratislav Lekić