Odbojkašice Puste reke dobile sportsku opremu

Ženski odbojkaški klub ,,Pusta reka,, osnovan je 1996 godine,sada ima oko 90 članica u tri kategorije pionirke, omladinke i prvi tim. U sportskoj hali one vredno treniraju tri puta nedeljno.

Predsednik opštine Bojnik Nebojša Nenadović, uručio je opremu odbojkašicama.

,,Sredstva za kupovinu opreme su obezbeđena iz budžeta opštine, preko programskog finansiranja u oblasti sporta za 2017 godinu. Prvi tim je dobio trenerke, dok su pionirke i omladinke dobile dresove, majice i štitnike. Veoma sam srećan sportska hala je puna dece, jer naša deca vole sport i u narednom periodu maksimalno podržavaću sportske klubove na teritoriji naše opštine” kaže prvi čovek opštine Bojnik.

,,Prvi tim je ove godine solidno je završio prvenstvo, jer sam ja tim preuzeo u drugom delu sezone. Nisam tim vodio od početka iz razloga što sam bio smenjen pre tri četiri godine. Zahvalio bih se zameniku predsednika opštine Ivanu Stojanoviću, na čiju inicijativu sam ponovo u klubu. Popularnost odbojke je velika kao nekada kada je i osnovan klub i kada smo bili jedan od najuspešnijih klubova na jugu Srbije. Takmičili smo se u Međuregionalnoj ligi Leskovac, a najveći uspeh smo postigli kada smo se takmičili u Drugoj ligi Istok“ , rekao je trener i jedan od osnivača kluba Srđan Ivković Striko.

On se ovom prilikom zahvalio predsedniku opštine Bojnik Nebojši Nenadoviću na podršci.

U toku je konkurs za finansiranje i sufinansiranje projekata, programa sportskih klubava, udruženja u oblasti sporta na teritroiji opštine Bojnik za 2018, i ove godine kao i prošle opredeljna su sredstva u iznosu od 2.400.000 dinara.