ODBOR ZA PREVENCIJU BOLESTI ZAVISNOSTI I BORBU PROTIV VERSKIH SEKTI OBELEŽIĆE I OVE GODINE 26. JUN MEĐUNARODNI DAN BORBE PROTIV NARKOMANIJE

Kako je u izjavi za TV 4S kazao predsednik Odbora za prevenciju bolesti zavisnosti i borbu protiv verskih sekti grada Leskovca dr Miroslav Cvetković 26. jun se svuda u svetu obeležava kao Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama, odnosno psihoaktivnim supstancama, sa ciljem aktiviranja pojedinaca odnosno čitave zajednice da bi se svest o ovom veoma značajnom prisutnom društvenom problemu podigla na jedan viši nivo.

Kako je podvukao  dr Cvetković ovaj dan će biti obeležen podelom brošura i flajera koji ukazuju na štetnost psihoaktivnih supstanci. Cilj je da adolescenti mogu da pročitaju korisne  informacije koje se tiču psihoaktivnih supstanci i kako one u stvari loše deluju. Ove brošure i flajeri šalju jasnu poruku  da nikada ne treba doći u kontakt sa ovim supstancama.On naglašava da je posle pandemije korona virusa još veća obaveza da Savet intenzivira svoj rad i da za to ima podršku lokalne samouprave.

Dr Cvetković se osvrnuo i na ostale aktivnosti ovog Odbora i podsetio da pored obeležavanja ovog dana Odbor ima i čitav niz drugih aktivnosti koje sprovodi tokom čitave godine, a kao najznačajniju među njima izdvojio je edukaciju koju sprovode, odnosno predavanja kojom su obuhvaćene sve osnovne škole na teritoriji grada Leskovca.

On je zaključio da samo saradnja Odbora, obrazovnih ustanova i pre svega roditelja može predstavljati branu korišćenju psihoaktivnih  upstanci. U tom cilj odštampane su brošure Srećko i Nada i Vodič za roditelje.

Čuvajmo zdravlje