ODRŽAN MEĐUNARODNI KARATE TURNIR U LESKOVCU

Danas je u velikoj hali SRC Dubočice održan 23. međunarodni turnir u karateu „Ippon Cup 2023“. Na takmičenju su učestvovale 44 ekipe iz Srbije, Severne Makedonije, Crne Gore i Bugarske, koje su imale 837 nastupa.

U ime gradonačelnika Leskovca dr sci. med. Gorana Cvetanovića prisutne je pozdravio Čedomir Stojković, član Kabineta gradonačelnika, koji je istakao da ga raduje što je Leskovac domaćin ovog turnira, koji je iz godine u godinu sve posećeniji.

„Sport je neophodan za zdrav način života kako bi se ljudi, posebno deca, motivisali na bavljenje fizičkom aktivnošću. Tome doprinosimo na različite načine, poboljšanjem sportske infrastrukture i ulaganjem u klubove. Želja nam je da Leskovac bude grad sporta, a uz resurse kojima raspolažemo i naše sportiste koji konstantno ostvaruju izvanredne rezultate, na dobrom smo putu.

Samo u tekućoj godini za projektno finansiranje iz oblasti sporta Grad je opredelio rekordnu sumu od 125 miliona dinara. Pored ovih izdvajanja, Grad je opredelio 144 miliona dinara za funkcionisanje SRC Dubočica, u kom se danas nalazimo. Izgradili smo i rekonstruisali brojne hale, fiskulturne sale, terene, igrališta, a ne mogu da ne pomenem i velelepni gradski stadion, vrednosti 2,5 milijarde dinara“, naglasio je Stojković, koji je u ime gradonačelnika Cvetanovića primio zahvalnicu za doprinos u razvoju karate sporta i karate kluba „Ippon Leskovac“.

Karate turnir