Održana 103. sednica Gradskog veća grada Leskovca

Na sednici Gradskog veća koja je odzana danas razmatran je i usvojen program podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja grada za ovu godinu. Ovaj program na sveobuhvatan način obuhvata prirodne i geografske karatkeristike našeg grada, kao i neophodne uslove za ukupan razvoj poljoprivrede kao strateške privredne grane.

Većnici su jednoglasno usvojili predlog odluke o osnivanju Jedinice za inplementaciju  projekta ,, Izgradnje centralnog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i proširenja kanalizacione mreze”. Kako je obrazlažući ovaj projekat kazala Maja Milošević Mužilić, direktor ove Jedinice odluka ima za cilj da se uspostavi praćenje i efikasnija kontrola ugovornih obaveza svih strana ovog pravnog dokumenta.

Na sednici je pozitivno ocenjen i usvojen i predlog odluke kojom se usvajaju javni pozivi za realizaciju programa stručne prakse, samozapošljavanja i javnih radova za 2019. godinu.Kako je naglasila šef  Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Jelena Zivković programi imaju za cilj uključivanje u rad mladih i obrazovanih ljudi, što je ujedno i šansa za njihovo dalje stručno usavršavanje.
Pred većnicima se našao i predlog rešenja o razrešenju člana Komisije za rešavanje u upravnom postupku u drugom stepenu sporova koji se odnose na sukob interesa. Umesto dosadašnjeg člana većnika Dejana Cakića, za novog člana komisije imenovan je većnik Vladimir Branković.Uz ovo rešenje usvojen je i izveštaj o radu komisije sa sednice koja je održana 28. maja.