Održana 114. sednica Gradskog veća

Na sednici Gradskog veća usvojen je čitav set predloga rešenja koja se odnose na otuđenje iz javne svojine grada Leskovca gradsko građevinsko zemljiše.

Reč je o otuđenju u cilju davanja razvojne šanse privrednim ili građevinskim subjektima, a sa zadatkom daljeg razvoja grada.

Kako je u obrazloženju kazala šef Odeljenja za imovinsko pravne odnose Jasminka Milenković ove odluke sprovedene su nakon detaljne analize nadležnih komisija i u skladu sa zakonskom procedurom, a na ovaj način u gradski budžet slilo se 55 miliona dinara.

Većnici su prihvatili i predlog rešenja na osnovu koga se u zakup daju prostorije u ulici Svetozara Markovića u Leskovcu Udruženju distrofičara Jablaničkog okruga, a na osnovu predloga ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja koju je dao prilikom poslednje posete Leskovcu.

Takođe Sportskom savezu grada Leskovca odobrene su u zakup prostorije u ulici Pana Đukića čime će se doprineti razvoju sporta u Leskovcu u skladu sa nacionalnom politikom koja je zasnovana na negovanju zdravih stilova života.