Održana 115. sednica Gradskog veća Grada Leskovca

Na poslednjoj sednici Gradskog veća razmatran je i usvojen Izveštaj o izvršenju budžeta za prvih deset meseci ove godine.

Kako je u obrazloženju rekla šef Oeljenja za finansije Gradske uprave Marija Milosavljević rashodi i izdaci u ovom periodu su iznosili 2.590.858.302 dinara ili 59,6%. a ostvareni prihodi i primanja kao ipreneta neutrošena sredstva su iznosila 2.663.951,412 dinara ili 61,3%.

Porez na zarade u prvih devet meseci ove godine ostvaren je sa 67,8% odnosno 964 miliona dinara što je za 115miliona više u odnosu na prošlu godinu, podvukla je Milosavljevićeva. Naplata firmarina veća je 4,5 miliona dinar, dok su transferi ostvareni sa 69,8% što nominalno iznosi 811,8 miliona dinara, od naknade za korišćenje građevinskog zemljišta prihodovalo je 28,2 miliona što je za 30,8 miliona više u odnosu na prošlu godine.

Što se tiče rashoda za isti period uredno su servisirane sve obaveze po osnovu stalnih troškova, usluga po ugovoru,specijalizovane usluge kao i po osnovu subvencija za javna i javno komunalna preduzeća.

Kako je zaključila Marija Milosavljevič ukoliko se uporede prihodna i rashodna strana budžeta u ovom periodu funkcionisanje lokalne samouprave bilo je nesmetano.

Na sednici Gradskog veća usvojena je izmena i dopuna Programa poslovanja i finansijskog plana JP“Urbanizam i izgradnja Leskovac“.

Kako je rečeno ova odluka doprineće obezbeđenju dodatnih finansijskih sredstava prilikom izgradnje puteva usled čega se nanosi šteta privatnim vlasnicima parcela, a na taj način i ušteda sudskih troškova kod  sporova vlasnika i ovog preduzeća.

Većnici su se pozitivno izjasnili i o predlogu Rešenja o obezbeđivanju dodatnih finansijskih sredstava sportskim klubovima na osnovu koje je odobrena suma od 5 miliona dinara, od čega je Rukometni klub ,,Dubočica“ dobio 3,5 miliona za nesmetan nastup u okviru Prve super lige.