Održana 117 sednica Gradskog veća grada Leskovca

Na sednici Gradskog veća usvojeni su  Predlozi  odluka o uzmeni i dopuni plana detaljne regulacije za centar grada, kao i Predlog odluke o izmeni   Plana detaljne regulacije ,,Vaskovog naselja“.

Kako je u obrazloženju ovih predloga kazao šef Odeljenja za urbanizam Žikica Stojanović ove izmene predstavljaju nužnost s obzirom na njihovo usaglašavanje za Zakonom o prostornom planiranju. Na osnovu ovih izmena omogućiće se parcelizacija, deparcelizacija, ali i taksativno navođenje svih objekata , što će omogućiti brže i lakše izdavanje graževinskih dozvola.

 

Većnici su usvojili i Izveštaj o radu Predškolske ustanove ,,Vukica Mitrović“ za školsku 2018./2019. godinu, kao i Plan rada za školsku 2019./2020. godinu.

Pomoćnik direktora ove ustanove Marija Rakić naglasila je da i pored ograničenih smeštajnih kapaciteta leskovački vrtići ostvaruju svoju obrazovnu i vaspitnu funkciju.

Na sednici Gradskog veća usvojen i Predlog  o izmeni i dopuni odluke o pokretanju privatno-javnog partnerstva sa elementima koncesije za obavljanje komunalne delatnosti javnog prevoza u gradskom i prigradskom saobraćaju.

Usvojen je i Predlog odluke o ozmeni i dopuni Programa korišćenja sredstava Fonda za zaštitu životne sredine. A kako se čulo ova sredstva se moraju rasporediti po prioritetima uzimajući u obzir i uvoženje standarda kvaliteta u ovoj oblasti.

Na sednici je jednoglasno usvojen i predlog da se na mesto zamenika gradskog pravobranioca da  postavi Aleksandar Aranđelović.