Održana 118. sednica Gradskog veća Grada Leskovca

Na sednici Gradskog veća usvojen je tromesečni izveštaj za treći kvartal o praćenju rada javnih i javno komunalnih preduzeća.

 Kako je u obrazloženju istakao Srđan Jovanović iz odeljenja za komunalno stambene poslove, saobraćaj i veze ovaj izveštaj predstavlja analizu rada ovih preeduzeća od 1. januara do 30. sempembra ove godine sa smernicama rada do kraja godine.

Usvojen je i Predlog odluke o utvrđivanju prosečnih cena kvadratnog metra odgovarajućih nepokretnosti za utvrđivanje poreza na imovinu za 2020. godinu na teritoriji grada Leskovca.

Šef Lokalne poreske administracije Dragan Pejić kazao je da je ova odluka usaglašena sa zakonom i da se na osnovu kriterijuma kao što su moguća dobit i određena gradska zona utvrđuju osnovivce kod obračunavanja poreza.

Jednoglasno je dato pozitivno mišljenje i na Predlog odluke o uspostavljanju saradnje između beogradske gradske opštine Vračar i grada Leskovca.

Obrazloženje ovog predloga dao je gradonačelnik dr Goran Cvetanović koji je rekao da će zahvaljujući ovoj odluci biti uspostavljena saradnja na polju kulture, obrazovanja, sporta, zdravstvene i socijalne zaštite.

Na sednici Gradskog veća usvojeni su i predlozi odluka kojima su usvojene izmene i dopune Programa korišćenja sredstava budžetskog Fonda za razvoj poljoprivrede na teritoriji grada i izmene i dopune Programa podrške za sprovđenje politike ruralnog razvoja grada.

Na sednici je upućen i predlog da se Gradska skupština održi 29. novembra.