Održana 125. sednica Gradskog veća

Na sednici Gradskog veća usvojen je Predlog odluke o davanju saglasnosti na konačni nacrt ugovora o javno privatnom partnerstvu za vršenje usluga zamene sistema javne rasvete primenom mera uštede energije sa led tehnologijom na teritoriji grada Leskovca. U obrazloženju ovog predloga predstavnik firme S ENERGIZE Zoran Stipanović naglasio je da će ugovor o privatno javnom partnerstvu grada sa ovom firmom omogućiti kompletnu rekonstrukciju javne rasvete i zamenu 13.451. svetiljke , a investicija iznosi 4,437 miliona evra i biće realizovana od strane privatnog partnera, odnosno firme S ENERGIZE.Stipanović je dodao da se ugovor potpisuje na period od 15 godina.Ušteda primenom sistema led rasvete je mnogostruka , kazao je Stipanović .

Većnici su usvojili na sednici i Predlog plana nabavki u 2020. godini, a pozitivno su se izjasnili i o Izveštaju o radu Jedinice za implementaciju projekta ,,Izgradnja centralnog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda grada Leskovca, kao i o Izveštaju o realizaciji projekta ,,Projektovanje i izgradnja glavnog gradskog kolektora,, u 2019. godini

 

Jednoglasno je usvojen i Predlog odluke o rasporedu sredstava za rad Kancelarije za mlade u 2020. godini iz budžeta grada, a data je saglasnost i na Odluku o usvajanju zahteva po javnom pozivu za podršku mladim talentima sa teritorije grada.

Većnici su dali saglasnost i da ustanove kulture Narodni muzej, Narodna biblioteka i Leskovački kulturni centar učestvuju kod Ministarstva kulture za sufinansiranje mnogih projekata.

Direktorka Narodne biblioteke ,,Radoje Domanović,, Vesna Ilić istakla je da će konkurisati kod resornog ministarstva sa 6 projekata.

O svim ovim pitanjima izjasniće se i odbornici lokalnog parlamenta na sednici koja je zakazana za 23 . januar.