Održana 66. sednica gradskog veća

Gradsko veće usvojilo je danas Odluku, o pokretanju postupka otuđenja građevinskog zemljišta iz javne svojine Grada Leskovca, neposrednom pogodbom bez naknade investitoru Aptiv Packard u Leskovcu. Grad će u prema najavama u ponedeljak 2. jula sa ovom kompanijom potpisati ugovor, kojim će se ovaj investitor obavezati da zaposli najmanje 2000 radnika.


„Katastarska parcela površine 5 hektara 98 ari i 39 metara kvadratnih koja je upisana u list nepokretnosti, otuđiće se iz javne svojine grada neposrednom pogodbom bez naknade investitoru Aptiv Pakard doo Leskovac“, kazao je načelnik Gradske uprave grada Miloš Cvetanović. Gradsko veće grada Leskovca odlučilo je da pokrene postupak otuđenja građevinskog zemljišta, bez naknade kompaniji Aptiv Pakard doo Leskovac radi izgradnje novog pogona za proizvodnuju automobilske opreme i otvaranja novih radnih mesta a samim tim i srazmernog povećanja javnih prihoda i privredne aktivnosti na teritoriji grada. Gradski većnici usvojili su godišnji program zaštite uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji grada za 2018.godinu.

„Komisija za izradu godišnjeg programa a po odluci Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede po prvi put je koristila informacioni sistem odnosno aplikaciju LOCALIS koja je pružila mogućnost satelitskog pregleda i ortofoto snimaka potencijalnog poljoprivrednog zemljišta“, kazao je šef odeljenja za privredu i poljoprivredu Boban Sokolović.
Na sednici je usvojen i predlog Rešenja o davanju saglasnosti na Odluku Skupštine Privrednog društva Por Werner Weber od 22.juna o povećanju cena sakupljanja, iznošenja i deponovanja smeća. Između ostalog usvojeni su i i predlog rešenja o davanju saglasnosti na izmenu i dopunu cenovnika Javnog preduzeća Pijaca kao i predlog odluke kojom se Centru za ekonomiku domaćinstva Danica Vuksanović u likvidaciji dodeljuju sredstva na ime troškova likvidacionog postupka na period od 1. maja do 30. juna 2018. godine.