ODRŽANA 7. SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE BOJNIK

Sedma sednica Skupštine opštine Bojnik ocenjena je kao istorijska jer označava prekretnicu u razvoju ovog kraja, kazao je na samom pocetku predesednik  opštine Bojnik Nebojša Nenadović.

On je izneo podatak da se opstina Bojnik našla među 65 lokalnih samouprava u kojima će se pristupiti rešavanju pitanja otpadnih voda. Naime kako je odlučilo resorno ministarstvo u Bojniku se planira izgradnja kolektora u dužini od 15,5 km i 19km kanalizaciona mreze.

Nenadović je podvukao da je ova sednica istorijska i zbog toga što se već vode pregovori sa turskim investitorom koji je zainteresovan za otvaranje pogona u agroindustrijskoj zoni koja je infrastrukturno opremljena.

Zamenik predsednika opštine Bojnik Dejan Stojanovic naglasio je da je  zahvaljujući angažovanju ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislava Momirovića obezbeđeno pola miliona evra za stvaranje uslova da u okviru projekta ČISTA SRBIJA Bojnik dobije kolektor i uđe u krug 65 opština koje će biti uređena po evropskom standardu. On je podsetio i na činjenicu da se Bojnik našao na privrednoj mapi Srbije i da će interesovanje za agrobiznis zonu u Kosančiću izazvati veliko interesovanje investitora.

Ova izlaganja podržao je i opozicioni odbornik grupe građana Dejan Tasić koji je ovakvo angažovanje okarakterisao kao zalaganje za opšti interes.

Odbornici su se pozitivno izjasnili i o predlogu odluke o pokretanju postupka prenosa javne svojine na objektima bivše Autobuske stanice i nekadašnjeg servisa, kako je obrazložio predsednik opštine Nebojša Nenadović ovom odlukom stvaraju se uslovi za prenamenu ovih objekata koji će služiti građanima i pojedinim institucijama.

Usvojen je i predlog odluke o izmeni i dopuni Programa uređenja građevinskog zemljišta čime se stvaraju uslovi da se centralno gradsko jezgro premesti kod Hale sportova izgradnjom keja i samim tim povezivanjem nekadašnje Autobuske stanice sa ovim prostorom koji ce biti šetalište. Kako je rečeno prostor će biti oplemenjen hortikulturom i mobiljarima za decu, klupama i led rasvetom.

 

SEDNICA SKUPŠTINE