Održana 93. sednica Gradskog veća grada Leskovca

Na 93. sednici Gradskog veća grada Leskovca odobreno je zaključenje Ugovora između Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije i Grada Leskovca, o pravima i obavezama u realizaciji projekta obnove i unapređenja objekta gradski stadion ,,Dubočica,, u Leskovcu.

Vlada Republike Srbije donela je Program obnove i unapređenja objekata javne namene u javnoj svojini u oblasti obrazovanja, zdravstva, socijalne zaštite i sporta.Programom je predivđeno da jedinica lokalne samouprave na čijoj se teritoriji nalazi objekat  vrši investiciona prava u ime i za račun Republike Srbije. Sredstva za realizaciju se obezbeđuju iz međunarodne razvojne pomoći, finansijskih i nefinansijskih donacija i kredita,kao i iz budžeta Republike Srbije i jedinica lokalne samouprave.

Gradski većnici usvojili su odluku kojom je grad leskovac saglasan da učestvuje u sufinansiranju osam projekata za koje će Narodni muzej podneti prijave za konkurs Ministarstva kulture i informisanja. Leskovački Narodni muzej konkurisaće sa osam projekata koji se odnose na zaštitu, istraživanja, prezentaciju bogate kulturne baštine leskovačkog kraja.