Održana 99. sednica Gradskog veća grada Leskovca

Na 99. sednici Gradskog veća grada Leskovca usvojen je izveštaj o radu Gradske uprave za period januar – decembar 2018. godine, zatim izveštaj o poslovanju i finansijski izveštaj JP ,,Urbanizam i izgradnja“ za 2018. godinu i analizu rada i mišljenje o radu Odeljenja za komunalno stambene poslove, saobraćaj i infrastrukturu.

Gradsko veće usvojilo je i izveštaj o radu i poslovanju i analizu rada i mišljenja o radu za 2018. godinu JKP ,,Vodovod“ kao i izveštaje o radu i finansijskom poslovanju  za period od 01.01.2018.-31.12.2018. godine i analize rada i mišljenja o radu za 2018. godinu, javno komunalnih preduzeća  ,,Komunalac“ ,,Toplana“ ,,Grdelica“ i javnih preduzeća  ,,Dom“ ,,Pijaca“ i ,,GAS“.

Na istoj sednici usvojeni su i izveštaji o radu sa finansijskim izveštajem za 2108. godinu Ustanove za sport i fizičku kulturu SRC ,,Dubočica“, Narodnog pozorišta, Muzeja, Istorijskog arhiva, Bibilioteke,kao i izveštaji i radu Leskovačkog kulturnog centra i Domova kulture ,,Brestovac“ ,,Vučje“ ,,Grdelica“ ,,Pečenjevce“ i Doma kulture ,,Roma“. 

Pred članovima Gradskog veća u Leskovcu bili su izveštaji o radu Centra za stručno usavršavanje u obrazovanju, Turističke organizacije Leskovac, Centra za socijalni rad, Ustanove za odrasle i starije, Doma zdravlja, Apoteke, Službe za budžetsku inspekciju, Gradskog pravobranilaštva i Glavnog urbaniste grada,  koji su usvojeni  na današnjoj sednci.

 

Većnici su usvojili i Predlog odluke o mreži javnih osnovnih škola i predškolskih ustanova na teritoriji grada Leskovca.

Na sednici je data saglasnost Odeljenju za društvene delatnosti i lokalni razvoj za raspisivanje javnog konkursa za sufinansiranje projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Leskovca u 2019. godini.Za ovu namenu u budžetu grada Leskovca obezbeđeno je 20 miliona dinara.