Održana devedeseta sednica Gradskog veća grada Leskovca

Na devedesetoj sednici Gradskog veća usvojeni su  programi rada sa finansijskim planovima za 2019.godinu Apoteke i Doma zdravlja Leskovac, Službe za vanistitucionlane zaštite- Ustanove za odrasle i starije, Centra za stručno usavršavanje u obrazovanju, Turističke organizacije,Sportskog centra Dubočica, Muzeja, Pozorišta, Istorijskog arhiva, Kulturnog centra i svih domova kulture na teritoriji grada.

Prioriteti Centra za Socijalni rad u Leskovcu u 2019. godiini biće realizacija projekta kompletne rekonstrukcije zgrade ove ustanove socijalne zaštite za koji su finansijska sredstva obezbeđena od strane Kancelarije za javna ulaganja Republike Srbije, u iznosu od 43 miliona 685 hiljada dinara, 607 dinara. U 2019. godini planira se i rekonstrukcija Sigurne kuće realizacijom druge i treće faze, za koje će finansijska sredstva obezbediti Kancelarija za javna ulaganja, a u planu je i formiranje Prihvatne stanice za odrasla i stara lica gde bi se smeštala lica u situacijama elementarnih nepogoda, i drugih vanrednih situacija, rekao  je direktor Centra za Socijalni rad Predrag Momčilović.

Centar za stručno usavršavanje u obrazovanju planira da u 2019. godini iz sredstava budžeta grada bude finansiran u iznosu od 17 miliona 960 hiljada dinara, gde se najveći deo sredstava odnosi na zarade zaposlenih.Jedan od prioritetnih zadataka Centra u 2019 godini biće afirmisanje i promovisanje akreditovanih obuka, kazala je direktorka Emina Jovanović.

Gradski većnici usvojili su plan i program rada Istorijskog arhiva.Pored redovnih poslova na arhivističkom sređivanju u 2019. godini dokumentacija koja se preuzima od stečajnih i likvidacionih upravnika na pordučju Jablaničkog okruga sređivaće se u registraturski, rekla je direktorka Marija Lazarević.

Gradski većnići usvojili su i odluku o pokretanju inicijative za uspostavljanje saradnje sa gradovima i opštinama u slivu Južne Morave, sa gradovima: Niš, Prokuplje, Vranje i Pirot, i opštinama Aleksandrovac, Aleksinac, Blace, Brus, Bujanovac, Doljevac, Kuršumlija, Soko Banja, Žitorađa, Vladičin Han, Trgovište, Gadžin Han i Merošina. Između ostalog usvojen je i plan i program rada Jedinice za implementaciju projekta Izgradnje Centralnog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda grada Leskovca i proširenje kanalizacione mreže. Data je saglasnost na usvajanje zahteva po javnom pozivu za finansijsku podršku mladim talentima grada Leskovca u 2018.godini i usvojena odluka o rasporedu sredstava za rad Kancelarije za mlade u 2019.godini..

Sve odluke prosleđene su na dalje razmatranje odbornicima gradske skupštine koji će o njima odlučivati na 28. sednici gradskog parlamenta koja je zakazana za utorak 15. januar.